Kirjoja voit tilata ilmaiseksi osoitteesta

jjkonttinen@gmail.com

 

Tie Jeesuksen luo

Tämä pieni kirja ei kaipaa suosituksia. Se on Raamatun jälkeen levinnein kirja maailmassa. Sitä on käännetty yli 150 kielelle. Niin kuin nimikin kertoo, sen tarkoitus on johtaa lukijaa askele askeleelta Jeesuksen tuntemiseen, mikä vain voi tyydyttää ihmisen suurimmat tarpeet. Kirja on helppolukuinen ja se perustuu Raamatusta esiin nouseviin periaatteisiin. Siksi kirjassa onkin paljon viittauksia Raamatun teksteihin. Sivuja 92.

 

 

Elämän Käyttöohje 

 Kymmenen käskyä ihmistä varten

Tiede ja teknologia...

Niin paljon tietoa! Niin hämmästyttävää edistymistä maailmankaikkeuden ymmärtämisessä! Silti on kysyttävä: miksi maailmassa on yhä nälänhätää, väkivaltaa ja sairautta? Voisiko olla niin, että aikamme pahimmat ongelmat eivät olekaan tieteeseen vaan moraaliin liittyviä. Jos ihmiskunnan ongelmat liittyvät tieteeseen ja teknologiaan, nehän olisi ratkaistu jo aikaa sitten. Tällaisten pulmien ratkaisemisessahan ihminen on todella hyvä, eikö totta? Vai voisiko olla kuitenkin niin, että olemme sekoittaneet asiat. Luulemme, että tieto on viisautta. Saattaisiko olla niin, että ihmisen ongelmiin on olemassa ratkaisu, mutta olemme ohittaneet sen niin usein, ettemme enää huomioi koko asiaa.

Kymmenen käskyä…

Ne eivät ole vain muinaisjäänne, joita säilytetään näytteillä lasivitriinissä. Ne ovat käytännöllinen
viisauden aarre. Ne antavat ratkaisumalleja ongelmiin, joita jokainen kohtaa päivittäin. Mitä tapahtuisi, jos pitäisimme niitä viisautena ja ottaisimme ne osaksi elämäämme? Mitä, jos menisimme pintaa syvemmälle ja löytäisimme näiden kymmenen ohjeen syvällisen merkityksen ja niiden seuraamisen voimallisen vaikutuksen arkipäivän elämäämme. Sivuja 92.

 

Suuri Taistelu

Maailmankirjallisuudessa on monta teosta, joissa kuvaillaan elävästi kansakuntien vaiheita. Niihin tutustuttuaan ihminen voi sanoa tietävänsä yhtä ja toista ihmiskunnan kohtaloista, mutta suljettuaan kirjan hän useinkin jää miettimään tapahtumien syitä ja tarkoituksia. Mistä tämän elämän loppumattomalta näyttävä taistelu johtuu? Miksi ihminen ei voi elää sovussa lähimmäisensä kanssa, miksi pimeyden, vihan ja kuoleman voimat näyttävät niin usein pääsevän voitolle valon, rakkauden ja elämän voimista? Koittaako maailmalle milloinkaan rauhan ja onnen aika, jolloin sen lukemattomiin ongelmiin olisi löydetty lopullinen ja oikeudenmukainen ratkaisu?  

Tämän kirjan tarkoitus on auttaa lukijaa löytämään ratkaisu näihin pulmallisiin kysymyksiin. Kirjan tekijä näkee historian vaiheissa Jumalan ja hänen vastustajansa välisen suuren taistelun, taistelun valon ja pimeyden välillä. Tämän raamatullisen historiakäsityksen valossa lukijaa johdatellaan pitkin kristillisen ajan historian valtateitä. Jerusalemin hävitys, kristittyjen vainot ensimmäisinä vuosisatoina, keskiajan lopulla alkanut suuri uskonpuhdistusliike, Ranskan vallankumouksen jälkeen tapahtunut Raamatun tutkimisen elpyminen, uusimman ajan uskonnolliset herätysliikkeet – siinä muutamia virstanpylväitä tämän pitkän matkan vaiheilta. Ennestään tututkin historialliset kuvat näkyvät kuin uudessa valossa ja niiden keskinäinen yhteys ja merkitys käyvät helposti ymmärrettäväksi. 

Teoksen ainutlaatuisuus ilmenee kuitenkin parhaiten kirjan viimeisissä luvuissa. Lukijaa ei jätetä nykyhetken hämmentävien maailmantapahtumien keskelle, vaan historia muuttuu profetiaksi, jonka kirkas valo paljastaa ihmiskunnan kohtalontien viimeisenkin taipaleen. Muistaessaan, että kirja on kirjoitettu 1800-luvun loppupuolella, lukija ei voi olla hämmästelemättä nykyhetken maailmantilannetta koskevan kuvauksen paikkansapitävyyttä ja ajankohtaisuutta. Milloinkaan ei tämän teoksen sanoma ole ollut tuoreempi ja ajankohtaisempi kuin juuri nykyhetkellä. Sivuja 445.