MITÄ RAAMATTU SANOO EU:N TULEVAISUUDESTA?

Miljoonat ihmiset ympäri maailmaa kysyvät tänä päivänä: ”Minne ihmeessä olemme matkalla?” Tulevaisuus vaikuttaa epävarmalta. He ovat hämillään. He miettivät, mihin tämä maailma on menossa. Meidän ei tarvitse ihmetellä kauempaa. 2600 vuotta sitten erään kuninkaan uni paljasti maailmamme historian.

Tiedemiesten mukaan kaikki näkevät unia – tavallisesti useita kertoja yön aikana. Ehkä kaikkein merkittävin uni, joka historiankirjoihin on tallennettu, nähtiin eräänä yönä yli 2600 vuotta sitten muinaisen Babylonian valtakunnassa. Kertomus unesta on tarkkaan dokumentoitu. Sen on kirjoittanut ja kertonut mies, joka itse koki sen.

Kertomus löytyy Raamatusta, Danielin kirjan toisesta luvusta. Mies, joka näki unen, mahtava kuningas Nebukadnessar ei kuitenkaan pystynyt muistamaan (tai halunnut muistaa), millaista unta hän oli nähnyt! Hän tiesi, ettei se ollut tavallinen uni. Hän tiesi, että tällä mysteerisellä unella täytyi olla erittäin tärkeä selitys. Ja sillä tosiaan oli!

Jumala oli antanut hänelle unen, jossa esitetään maailman historia – erityisesti Euroopan ja Lähi-Idän historia – kuningas Nebukadnessarin päivistä ajan loppuun saakka. Jumalalle kiitos, että hän kertoi meille, mitä tulevaisuus pitää sisällään. Babylonia, ensimmäinen maailmanvalta, oli suurin, rikkain ja vaikutusvaltaisin kaikista siihen aikaan tunnetuista valtakunnista. Sillä oli myös voimakkain kuningas. Tämä johtaja oli onnistunut kukistamaan vihollisensa yksi toisensa jälkeen pelkällä voimalla, kunnes hänen valtakuntansa oli ylitse muiden.

Toisella hallintokaudellaan kuningas Nebukadnessar kävi vuoteelle pohtien, kuinka kauan hänen valtakuntansa mahtaisi kestää. Toisten hallitsijoiden tavoin hänkin halusi tietää tulevaisuuden. Sinä yönä Jumala katsoi alas taivaasta ja antoi kuninkaalle näkymän tulevaisuuteen. Kun kuningas heräsi aikaisin katkonaisesta unestaan, hän oli levoton. Hän oli nähnyt unen, jonka tiesi olevan erittäin tärkeä, mutta ilmeisesti hän ei voinut muistaa, mitä unessa oli ollut! Babylonialaiset antoivat suurta arvoa unille ja kuningas halusi tietää unensa ja sen selityksen.

Kuninkaalla oli kaldealaiset viisaat, loitsupapit, enteidenselittäjät ja manaajat palveluksessaan. Varmasti he osaisivat kertoa, mistä oli kyse. Vaikka oli vielä aikainen aamu, heidät koottiin hoviin. Kun he tulivat kuninkaan eteen, hän sanoi heille: "Minä olen nähnyt unen, ja minun on saatava tietää, mitä se merkitsee."

Nämä miehet olivat kuten monet muutkin, jotka teeskentelevät tietävänsä ja pystyvänsä ennustamaan tulevaisuutta.  He pystyivät arvaamaan unien merkityksiä, mutta eivät todellisuudessa tienneet kuninkaan unen merkitystä.  He koettivat voittaa aikaa. Lopulta he sanoivat: "Ikuisesti eläköön kuningas! Esitä uni palvelijoillesi, niin me kerromme sen selityksen."

Mutta heidän itseluottamuksensa katosi pian, kun ylpeä hallitsija, väsyneenä heidän ajan voittamiseensa, sanoi: "Tämä on minun päätökseni: Jos ette itse kerro minulle unta ja sen selitystä, teidän jäsenenne hakataan irti ja talonne revitään soraläjiksi. Mutta jos kerrotte unen ja selitätte sen, minä lupaan teille lahjoja ja palkintoja ja suuren kunnian. Esittäkää siis minulle uni ja sen selitys."

Jälleen he yrittivät saada kuningasta kertomaan unensa. Kuningas tiesi jo, että he olivat huijareita. Hän uhkasi heitä uudestaan ja lopulta he tunnustivat: "Maan päällä ei ole ihmistä, joka voisi kertoa kuninkaalle sen, mitä hän tahtoo. Ei kukaan kuningas, oli hän miten suuri ja mahtava hyvänsä, ole vaatinut tällaista yhdeltäkään enteidenselittäjältä, loitsupapilta tai kaldealaiselta viisaalta! Asia, jota kuningas kysyy, on niin vaikea, että siihen voisivat vastata vain jumalat, jotka eivät asusta kuolevaisten parissa."

Raamattu kertoo, että kuningas oli raivoissaan ja käski sotilaittensa surmata kaikki Babylonian viisaat. Valitettavasti Daniel ja hänen kanssaan olleet kolme heprealaista nuorta miestä kuuluivat näihin viisaisiin, vaikka he eivät olleet läsnä niiden viisaiden kanssa, joilta kuningas vaati unensa selitystä. Kun sotilaat tulivat hakemaan Danielia teloitettavaksi, hän oli järkyttynyt, mutta hän pyysi lisäaikaa, jotta voisi kysyä neuvoa Jumalalta, jonka asuinsija ei ole ihmisten keskellä, ja pyytää viisautta voidakseen selittää unen kuninkaalle.

Kunnioituksesta tätä rehellistä nuorta miestä kohtaan kuningas antoi Danielille aikaa puhua Jumalalleen – luomakunnan Jumalalle. Mikä vastuu lepäsikään Danielin harteilla! Vaarassa ei ollut ainoastaan hänen ja hänen kolmen ystävänsä elämä, vaan kaikkien Babylonian viisaiden miesten elämä! Daniel palasi taloonsa ja selitti tilanteen. Yhdessä he anoivat armoa taivaan Jumalalta, että tämä arvoitus ratkeaisi eikä heitä ja muita Babylonian viisaita tarvitsisi teloittaa. Mikä rukouskokous sen on täytynyt olla! Neljä nuorta heprealaista rukoilemassa, että Jumala paljastaisi pakanakuninkaan unen ennen kohtalokasta määräaikaa!

Raamattu kertoo, että tuona samana yönä Danielin Jumala paljasti hänelle salaisen unen yöllisessä näyssä. Taivaan Jumala kuuli rukoukset ja vastasi niihin. Daniel kiitti taivaan Jumalaa ja sanoi: ”Sinua, isieni Jumala, minä kiitän ja ylistän, sillä sinä olet antanut minulle viisautta ja voimaa ja nyt olet ilmoittanut minulle sen, mitä sinulta pyysimme, olet ilmoittanut meille, mitä vastata kuninkaalle.” 

Miten innostuneita Daniel ja hänen kolme ystäväänsä varmasti olivat! Daniel juoksi Arjokin, kuninkaan henkivartijoiden päällikön luokse jonka kuningas oli määrännyt surmaamaan Babylonian viisaat, ja sanoi hänelle: "Älä tuhoa Babylonian viisaita! Vie minut kuninkaan luo, niin minä kerron kuninkaalle hänen unensa selityksen."

Kun Daniel tuli kuninkaan eteen, Nebukadnessar kysyi häneltä, pystyikö hän kertomaan kuninkaan unen ja sen selityksen. Daniel vastasi kuninkaalle: "Salaisuutta, jota kuningas kysyy, eivät viisaat, loitsupapit, enteidenselittäjät eivätkä manaajat pysty hänelle kertomaan, mutta taivaassa on Jumala, joka paljastaa salaisuudet, ja nyt hän kertoo kuningas Nebukadnessarille, mitä tulevina aikoina on tapahtuva.”

Daniel ei ota tästä tiedosta kunniaa itselleen. Hän tiesi, että vain Jumala voi paljastaa tulevaisuuden. Ei epäilystäkään, etteikö hän olisi lukenut Jesajan kirjan 46:9, 10:”… minä olen Jumala, eikä muuta jumalaa ole. Minä olen Jumala, ei kukaan ole minun vertaiseni. Jo alusta asti olen kertonut kaiken, mikä oli tuleva, jo ammoin ilmaissut sen, mikä ei ollut tapahtunut vielä.”

Tämä viisaus tuli Jumalalta, joka käytti tilaisuutta esitelläkseen maailman historian pääpiirteissään yli 2600 vuoden ajalta kuningas Nebukadnessarille ja meille. Ensinnäkin Daniel kertoo kuninkaan näkemän unen taustaa: "Kun sinä, kuningas, makasit vuoteellasi, mieltäsi alkoi vaivata huoli tulevaisuudesta, ja silloin Salaisuuksien Paljastaja ilmoitti sinulle, mitä on tapahtuva” [viimeisinä päivinä].

Seuraavaksi Daniel kertoo unen: "Sinä katselit, kuningas, ja edessäsi oli suuri kuvapatsas. Patsas oli korkea, ja sen loisto oli suunnaton. Se oli sinun edessäsi, ja sen muoto oli kauhistava.”  Voi melkein kuulla kuninkaan huudahtavan innostuneena: ”Kyllä, kyllä – niin se oli! Kauhistuttava kuvapatsas, joka kohosi kaiken yläpuolelle!” Daniel kuvailee unta niin selvästi, että Nebukadnessarilla ei ole epäilystäkään, ettei se olisi sama uni, jonka hän oli nähnyt.

Sitten Daniel jatkaa: ”Se patsas oli tällainen: pää puhdasta kultaa, rinta ja käsivarret hopeaa, vatsa ja reidet pronssia, sääret rautaa, jalat osaksi rautaa, osaksi savea.” Hämmästyneenä Nebukadnessar kuuntelee Danielin kuvaillessa kuvapatsaan osia juuri niin kuin hän oli ne unessa nähnyt. Pää oli kirkkaasti hohtavaa kultaa. Rinta ja käsivarret olivat vähemmän houkuttelevaa hopeaa. Vatsa ja reidet olivat pronssia tai vaskea. Sääret olivat rautaa ja jalkaterät sekoitus savea ja rautaa.

Daniel jatkaa: ”Sitä katsellessasi lähti käden koskematta vierimään kivi. Se osui patsaan jalkoihin, jotka olivat rautaa ja savea, ja murskasi ne. Niin murtuivat yhtä lailla rauta, savi, pronssi, hopea ja kulta, ja niistä tuli kuin ruumenia kesäisellä puimatantereella, ja tuuli kantoi ne pois, eikä niitä löytynyt mistään.”

Seuraavaksi kuningas varmasti hätkähti nähdessään kiven sinkoutuvan tyhjästä ja tulevan suurella vauhdilla ja osuen kuvapatsaan jalkoihin murskaten ne, ja sitten ravistaen ja musertaen rajusti koko kuvapatsaan niin hienoksi tomuksi, että tuuli vei sen mennessään jättämättä jälkeäkään.  ”Ja kivestä, joka oli osunut patsaaseen, tuli suuri vuori, ja se täytti koko maailman.”

”Kyllä Daniel”, kuningas varmaankin sanoi. Koko uni oli tarkalleen se, jonka kuningas oli nähnyt. Kuvittele, kuinka hämmästynyt Nebukadnessarin on täytynyt olla, kun tämä jalo nuori mies kertoi unen jokaisen yksityiskohdan sellaisena kuin hän oli sen itse nähnyt! Yhden asian on täytynyt olla kuninkaalle ehdottoman varmaa. Kukaan ihminen ei ollut voinut paljastaa kaikkea tätä Danielille, sillä kukaan ihminen ei pysty kertomaan, mitä unta joku toinen on nähnyt! Se saattoi tulla vain jumalallisesta lähteestä.

Nyt kuningas ehkä ihmetteli, miten uni liittyi häneen. Olemme saattaneet pohtia samaa. Nebukadnessarin uni ennustaa maailman avainasemassa olevien kansojen nousun ja kukistumisen. Unessa esitellyt valtakunnat ovat tavalla tai toisella vaikuttaneet maailman kaikkiin kansoihin, erityisesti nykyaikana.

Muutamalla sanalla Jumala piirsi eteemme historian pääpiirteet Babylonian ajoista – 600 vuotta ennen Kristusta – maapallon historian huipentumaan asti. Jumala ei näyttänyt Danielille vain unta, vaan hän kertoi myös sen selityksen, jonka Daniel sitten kertoi kuninkaalle. Daniel katsoo kuningasta suoraan silmiin ja sanoo: ”Sinä olet kultainen pää.” Babylonia oli pää – puhtaan kullan kansa! Tyytyväinen hymy varmasti levisi kuninkaan kasvoille hänen kuullessaan nämä samat. Babylonian sotavalloitukset ja arkkitehtuurinen loisto olivat vertaansa vailla. Historioitsijat vahvistavat, että kulta oli sopiva symboli kuvaamaan Babylonian valtakuntaa. Kultaa käytettiin ylenpalttisesti Babylonin rakennusten koristamiseen.

Eräs historioitsija kuvaa mahtavaa Babylonin muinaista kaupunkia: Idän paratiisissa, täydellisen neliön muotoon suunniteltuna… vallihaudan tai ojan ympäröimänä… pronssiportit, riippuvat puutarhat terassien yllä… kaksi kuninkaallista palatsia… koko maailma sen jalkojen juureen langenneena, kuin kuningatar verrattomassa loistossaan… oli tämä kaupunki, joka sopi hyvin kultaisen pään kuvaaman valtakunnan pääkaupungiksi. - Uriah Smith, The Prophecies of Daniel and the Revelation, pp. 33, 34.

Satumaiset Babylonin riippuvat puutarhat olivat yksi muinaisen maailman seitsemästä ihmeestä! Jos Daniel olisi ollut ovela poliitikko, joka yritti saada mainetta Babylonissa, hän olisi lopettanut unen selittämisen tähän. Mutta Danielilla oli sanoma, jonka Jumala halusi paljastaa maailmalle – sanoma, joka ei ollut vain Danielin ajalle, vaan ajankohtainen maailman historian loppuun saakka. Ja niin Daniel julisti kuninkaalle nöyrästi mutta rohkeasti: ”Mutta sinun jälkeesi nousee toinen valtakunta, vähäisempi kuin sinun.”

Kuninkaan tyytyväinen hymy saattoi haihtua nopeasti, kun hän kuuli nämä Danielin sanat. Babylonian ylpeä hallitsija ei ollut ehkä koskaan ajatellut, että mikään muu kansa enää hallitsisi maailmaa. Itse asiassa arkeologit ovat kaivaneet esiin savitaulut, joihin on kaiverrettu seuraavat Nebukadnessarin sanat: ”Vahvistin Esagilan ja Babylonin linnoitukset ja vakiinnutin valtani maineen ikuisesti.”

Raamattu mainitsee ylpeän Nebukadnessarin sanoneen: "Tämä on se suuri Babylon, jonka minä olen väkevällä voimalla rakentanut kuninkaalliseksi kaupungikseni ja omalle mahdilleni kunniaksi!" Dan. 4:27.

Kuitenkin Jumala sanoi, että nousisi toinen valta, joka syrjäyttäisi Babylonian kultaisen valtakunnan. Ja Daniel näki sen tapahtuvan elämänsä aikana. Nebukadnessarin röyhkeän ja ylpeän pojanpojan Belsassarin hallintokaudella Kyyros valloitti Babylonin. 13. lokakuuta vuonna 539 eKr. Babylonian kultaisen valtakunnan aika päättyi häpeällisesti.

On myös mielenkiintoista, että Jumala oli ennustanut tarkasti kuka ja miten hän Babylonin kaupungin ottaisi. Lähes 200 vuotta ennen Babylonin kukistumista, Jumala sanoi profeetta Jesajan kautta:”Näin sanoo Herra Kyyrokselle, jonka hän on voidellut kuninkaaksi, jonka oikeaan käteen Herra on tarttunut alistaakseen kansat hänen eteensä, temmatakseen vyön kuninkaiden kupeilta, avatakseen hänelle portit ja ovet niin ettei niitä kukaan sulje” Jes. 45:1. Jumala kertoi jopa kenen toimesta se tapahtuisi: Kyyroksen, 150 vuotta ennen hänen syntymäänsä.

Kyyros ei voinut murtaa muureja, sillä ne olivat liian korkeat ja liian paksut, joten hän keksi toisen tavan: Hän johtaisi kaupungin halki virtaavan joen suuntaa ja hänen armeijansa kulkisi joenuomaa pitkin, kunnes löytäisivät reitin kaupunkiin. Joku oli jättänyt joko huolimattomuuttaan tai petollisuudesta valtavat pronssiset sisäportit auki ja vartioimatta! Kyyroksen sotilaat pääsivät kaupunkiin ja surmasivat kuninkaan ja aateliset, kun he olivat juomassa viiniä kultaisista astioista, jotka kuningas Nebukadnessar oli vienyt vallatessaan Jerusalemin kaupungin. Hän oli ryöstänyt kultaiset astiat Salomonin temppelistä, vuosia aiemmin.

Daniel oli ennustanut, että Babylonian kultaisen valtakunnan jälkeen tulisi toinen valta, Babyloniaa vähempiarvoinen, jota hopeinen rinta ja käsivarret kuvasivat. Meedialaisten ja persialaisten yhteishallinto oli todellakin heikompi kuin kunniakas Babylonian valtakunta, mutta sekin hallitsi Lähi-Itää kaksi vuosisataa.

Daniel ennusti, että hopeisella valtakunnallakin olisi rajansa:”… ja sitten kolmas valtakunta, pronssinen, joka on hallitseva koko maailmaa.” Tapahtuiko niin? Kyllä tapahtui. Tämä ennustus pronssisesta vatsasta ja pronssisista reisistä täyttyi, kun etevä nuori kenraali Aleksanteri Suuri kukisti Persian Darios III:n Arbelan taistelussa vuonna 331 eKr. Kolmas maailmanvalta oli Kreikka. Nuori 25-vuotias Aleksanteri sai hallittavakseen yhden laajimmista valtakunnista, mitä tiedetään.

Kreikkalainen historioitsija Areios kirjoitti Aleksanterista seuraavasti:  ”Olen vakuuttunut, että ei ollut ainoatakaan valtaa, kaupunkia tai kansaa … joka ei olisi kuullut hänen nimestään… Minusta tuntuu, että jonkinlainen jumalallinen käsi on ohjannut sekä hänen syntymäänsä että hänen tekojaan.” - Historical Library, book 16, chapter 12.

Osuvaa on myös se, että suuri osa kreikkalaisen jalkaväen käyttämistä haarniskoista oli tehty pronssista, Nebukadnessarin unen kolmannesta metallista. Aleksanteri kuoli kuumeeseen ennen 33. syntymäpäiväänsä. Hänen kuolemansa jälkeen hänen valtakuntansa heikkeni ja jakautui useaan osaan, kunnes lopulta ”Pydnan taistelussa 22. heinäkuuta 168 eKr. Aleksanteri Suuren valtakunta tuhoutui 144 vuotta hänen kuolemansa jälkeen.” - History of Rome, book 3, chapter 10.

Nyt tulee muinaisista valtakunnista kauhistuttavin. Muistatte, että Jumala ennusti tulevan neljä maailmanvaltaa, yksi toisensa jälkeen. Tosiaan, rautaiset jalat kuvasivat hyvin neljännen maailmanvallan julmaa tuhovoimaa. Näin Daniel kuvaili sen kuninkaalle: ”Vielä on tuleva neljäs valtakunta, luja kuin rauta, ja niin kuin rauta murskaa ja särkee kaiken ja niin kuin rauta rikkoo, niin se on murskaava ja rikkova kaikki muut.”

Todellakin, Rooman rautaiset legioonat murskasivat ja taivuttivat alamaiseksi kaiken missä ne liikkuivat.

Sen keisarit kutsuivat itseään jumaliksi ja vaativat palvontaa ja tottelevaisuutta kaikilta ihmisiltä. Näihin Rooman vallan aikoihin tässä valtakunnassa tapahtui kaksi erittäin tärkeää asiaa.

1. Jeesus syntyi Betlehemissä. Roomalainen maaherra antoi käskyn tappaa Betlehemissä kaikki poikavauvat, jotka olivat kaksivuotiaita tai nuorempia. Hän oli toivonut tappavansa Jeesuksen. Ja

2. Jeesus ristiinnaulittiin Juudeassa, joka oli Rooman hallussa. Roomalainen maaherra antoi tuomita Jeesuksen. Roomalainen sotilas naulitsi hänet ristille ja Rooman sinetti painettiin Jeesuksen haudalle, jotta hän pysyisi sisäpuolella.

Näin nuo neljä suurvaltaa: Babylon, Meedo-Persia (jota myöhemmin kutsuttiin Persiaksi), Kreikka ja Rooma toteuttivat kuvapatsaan neljä ensimmäistä valtakuntaa.

Sitten profetian malli muuttuu. Yhtään yksittäistä maailmavaltaa ei enää tulisi Rooman jälkeen. Olisi tietysti ollut helppo sanoa, että seuraavaksi tulee viides ja sitten kuudes jne. valtakunta, mutta Daniel ei enää luetellutkaan viidenneksi vallaksi yhtä vaan useita.

Daniel kirjoitti: ”Se, että näit jalkojen ja varpaiden olevan osaksi ruukkusavea ja osaksi rautaa, tarkoittaa, että tämä valtakunta on oleva jakautunut… se tarkoittaa, että valtakunnat liittyvät toisiinsa aviositein mutta eivät yhdisty, niin kuin ei rautakaan yhdisty saveen.”

Toisin sanoen profeetta ennusti, ettei tulisi viidettä maailmanvaltaa, mutta Rooman rautainen valta hajoaisi osiin. Rooma jakaantuisi useaan valtakuntaan. Lähes 600 vuotta hallinneen Rooman jättivaltakunnan rautaiset ainekset hajosivat osiin. Ylellisyyden, poliittisen korruption ja moraalisen rappeutumisen myötä Rooma menetti vakautensa ja voimansa ja siitä tuli helppoa saalista barbaariheimoille, jotka alkoivat hyökätä sitä vastaan 351 - 478 jKr. Keisari Augustus syöstiin vallasta ja Rooman valtakunta jaettiin useaan osaan, joita kuvapatsaan raudasta ja savesta tehdyt jalkaterät ja varpaat kuvaavat.

”Ja että näit rautaa ruukkusaven seassa, se tarkoittaa, että valtakunnat liittyvät toisiinsa aviositein mutta eivät yhdisty, niin kuin ei rautakaan yhdisty saveen” Dan. 2:43.

Barbaarien hyökkäysten myötä Rooman valtakunta jakautui. Jalkaterien varpaat kuvaavat tätä jakaantumista, josta muodostuu pohja nykyisessä Euroopassa sijaitseville kansoille. Useimmat historioitsijat luettelevat 10 näistä barbaarikansoista seuraavasti: Alemannit – saksalaiset, burgundit – sveitsiläiset, frankit – ranskalaiset, lombardit – italialaiset, saksit – englantilaiset, sveevit – portugalilaiset, visigootit – espanjalaiset; herulit, ostrogootit ja vandaalit ovat kuolleet sukupuuttoon tai sulautuneet muihin ympärillä oleviin kansoihin.

Jumalan julistus, että nämä valtakunnat eivät koskaan enää yhdisty maailmanvallaksi, rajoittaa näiden kansojen toimia. Eurooppa pysyy jakautuneena. Se ei pysy yhtenäisenä. EU:sta ja yhteisestä valuutasta huolimatta Eurooppa on edelleen jakautunut.

Jumala sanoi, että: ”valtakunnat liittyvät toisiinsa aviositein”. Toisin sanoen kuninkaalliset menevät keskenään naimisiin. Eräässä palatsissa Tanskassa on kuvattu Euroopan kuninkaallisten perheiden sukupuu. He kaikki ovat sukua keskenään! Sen toivottiin ehkäisevän sotien syntymistä. Se ei toiminut. He eivät tulleet toimeen keskenään. Monet Euroopassa käydyt sodat ovat oikeastaan olleet perheriitoja! Jumala ennusti, että ne eivät pysyisi yhdessä. Rooman valtakuntaa on yritetty saada takaisin kokoon, mutta tämä ei ole koskaan kestänyt pysyvästi, niin kuin eivät rauta ja savikaan pysy yhdessä.

Monia yrityksiä on ollut Euroopan kansojen liimaamiseksi takaisin yhteen. Mitä on tapahtunut maailmajohtajiksi pyrkiville, jotka ovat yrittäneet yhdistää jakautuneen Euroopan?

Kaarle Suuri – kukistettiin, Kaarle V – kukistettiin, Ludwig XIV – kukistettiin, Napoleon – kukistettiin, keisari Wilhelm – kukistettiin, Hitler – kukistettiin. Elban saarelle karkotettu Napoleon – 1700-luvun alussa toimineen mahtavan ranskalaisen sotilaan – oli myönnettävä, että Jumala oli hänelle liikaa. Jumala oli heille kaikille liikaa!

Jumala oli sanonut: ”Valtakunnat eivät yhdisty”. Se olisi ollut sopiva hautakirjoitus kaikille näille maailmanhallitsijaksi pyrkineille. Kuitenkin Euroopan maita yritetään vieläkin nitoa yhteen, mutta ne eivät yhdisty, aivan niin kuin Jumala on sanonut! Ne voivat kokoontua yhteen, mutta ne eivät yhdisty.

Ilmestyskirja, joka puhuu lopun ajoista niin kuin Danielkin, kertoo jotakin mielenkiintoista noiden varpaiden, eli Euroopan kansojen tilanteesta. Ilmestyskirja ei puhu kymmenestä varpaasta, vaan kymmenestä sarvesta, jotka kuvaavat juuri noita kymmentä varvasta eli Eurooppaa.

"Kymmenen sarvea, jotka näit, tarkoittavat kymmentä kuningasta, jotka eivät ole vielä nousseet valtaan…” Ilm.17:12. Kun Johannes sai Ilmestyskirjan näyt noin 90 luvun loppupuolella jKr., niin hän eli silloin Rooman vallan aikaa, jota kuvapatsaan rautaiset jalat kuvasivat. Tässä vaiheessa nuo kymmenen kuningasta eli valtaa, eivät vielä olleet nousseet valtaansa.

Johannes kuitenkin jatkaa, että nuo Euroopan maat ”… saavat myöhemmin kuninkuuden yhdessä pedon kanssa, kuitenkin vain hetkeksi aikaa.” Tässä mainitaan petovallasta, joka ilmenisi aivan ajan lopussa ja EU olisi yhtä aikaa sen kanssa vallassa. Teksti sanoo myös, että sekä peto että EU olisivat vallassa kuitenkin vain vähän aikaa.

Sitten Johannes jatkaa: ”Yksissä tuumin he (EU maat) antavat valtansa ja voimansa pedon palvelukseen” Jae 13.  Sama sanotaan vielä jakeessa 17: ”Siksi he myös yksissä tuumin antavat kuninkaanvaltansa pedolle siihen saakka kun Jumalan sanat toteutuvat.”

Raamattu oli ennustanut, että vaikka Euroopan maat eivät yhdisty, niin aivan ajan lopussa niiden kesken löytyy paljon yksituumaisuutta ja tämän me jokainen voimme tänään todeta. Tuo petovaltakin on kehittymässä, mutta se olisi jo toinen juttu.

Vielä Johannes kirjoitti EU:sta. ”Nuo kaikki käyvät taisteluun Karitsaa vastaan, mutta Karitsa voittaa heidät, sillä hän on herrojen Herra ja kuninkaiden Kuningas. Hänen kanssaan saavat voiton hänen uskollisensa, kaikki kutsutut ja valitut" Jae 14.

Tultaisiin sellaiseen tilanteeseen, jossa kristillinen EU on kuitenkin vastakkain Raamatussa olevien Jumalan antamien ohjeiden kanssa. Ihminen ja kansakunnat voivat taistella Jumalaa vastaan vain siten, että pyritään vesittämään se, mitä Jumala on Raamatussa sanonut.

Nyt menemme takaisin Babyloniin ja Danielin ennustukseen. Tämä uusi käänne profetiassa varmasti hämmästytti Nebukadnessaria. Jumala ennusti neljän suuren maailmanvallan kohtalon.  Hän ennusti, että Roomaa seuraisi joukko kansoja, joista seitsemän edustaa nykyistä Länsi-Eurooppaa. Toiset niistä ovat vahvoja, toiset heikkoja, mutta kaikki toivottomasti jakautuneita.

Mitä seuraavaksi tapahtuisi? Iloisena ja luottavaisena Daniel tuli nyt tyrmistyttävään huipentumaan selittäessään unta suuresta metallisesta kuvapatsaasta. Hän kirjoitti:"Noiden kuninkaiden aikana on taivaan Jumala pystyttävä valtakunnan, joka ei ikinä tuhoudu, eikä sitä valtakuntaa anneta toiselle kansalle. Se murskaa lopullisesti kaikki nuo valtakunnat, ja se pysyy ikuisesti, niin kuin sinä näit, että vuoresta lähti vierimään kivi käden koskematta ja murskasi raudan, pronssin, saven, hopean ja kullan. Suuri Jumala on ilmoittanut kuninkaalle, mitä pian on tapahtuva, ja uni on tosi, ja sen selitys on oikea."

Seuraava suuri tapahtuma ihmiskunnan historiassa tulee olemaan Kristuksen toinen tuleminen ja Hänen valtakuntansa perustaminen, jota ”käden koskematta” vierimään lähtenyt kivi kuvaa. Hänen valtakuntaansa ei perusteta ihmiskäsin, vaan voimallisen Jumalan kädellä. Se on valtakunta, joka tulee täyttämään koko maan.

Silloin täyttyy profetia: ”Koko maailman kuninkuus on nyt tullut meidän Herrallemme ja hänen Voidellulleen. Hän on hallitseva aina ja ikuisesti” Ilm. 11:15.

Kun Daniel sai kerrottua kuninkaalle sensaatiomaisen näyn ja Jumalan ilmoittaman ällistyttävän tulkinnan, kuningas Nebukadnessar nousi valtaistuimeltaan ja nöyrästi heittäytyi maahan Danielin eteen kunnioittaakseen Danielin suurta Jumalaa, jonka viisaus ja voima oli osoitettu niin vaikuttavasti.

Kuningas sanoi Danielille: "Totta on, että teidän jumalanne on jumalien jumala, kuninkaiden herra ja salaisuuksien paljastaja…" Tosiaan, Danielin Jumala on Jumala, jonka kädessä on yksilöiden kuin myös valtakuntien tulevaisuus.

Daniel sanoi Nebukadnessarille selityksensä lopussa, että ”uni on tosi ja sen selitys on oikea” jae 44. Ja voimme historian perusteella todeta, että näin on. Suurin osa tuosta ihmeellisestä kuvapatsaasta on jo historiaa ja toteutunut juuri niin kuin oli ennustettu. Elämme nyt varpaiden aikaa ja näemme kuinka Daniel ja Johannes olivat oikeassa myös EU:n suhteen. Jos siis suurin osa profetiasta on jo toteutunut ja osa toteutuu silmiemme edessä, niin johdonmukaisuuden nimissä loputkin tuosta ihmeellisestä ennustuksesta toteutuu yhtä varmasti.

Jättimäisen metallikuvapatsaan avulla, jonka Nebukadnessar näki unessaan kuusi vuosisataa ennen Kristuksen syntymää, Jumala paljasti tulevien vuosisatojen salaisuuksia! Matka on melkein lopussa! Seuraava suuri tapahtuma on Jeesuksen saapuminen pilvissä perustamaan ikuista valtakuntaansa. Kullan, hopean, pronssin ja raudan kuvaamat valtakunnat ovat jääneet historiaan. Ja seuraava upea tapahtuma on Herramme pian tapahtuva paluu!

Hän on suunnitellut meille kauniin huomisen. Enää vähän aikaa, kunnes kaikki nämä asiat käyvät toteen. Juuri nyt Jumala valmistelee valtakuntaansa ja niitä, jotka tulevat osaksi tuota valtakuntaa. Tämä maailma ei ole ihmisten käsissä. Se on Jumalan käsissä. Voimme kohdata tulevaisuuden luottavammin. Kristus tulee pian. Käsin koskematta liikkeelle lähtenyt kivi murskaa kuvapatsaan. Tämän maailman valtakunnat murtuvat. Jumala tuo tullessaan ikuisen valtakuntansa. Tahdotko olla mukana tässä valtakunnassa? Sinä itse päätät sen omalla valinnallasi.